شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار جمعی از طلاب حوزه علمیه آستارا و اندیمشک

حوزه/ مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بر لزوم آشنایی هرچه بیشتر طلاب در زمینه آشنایی با وظایف خطیر و حساس خود در جامعه کنونی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی ظهر امروز در دیدار جمعی از طلاب حوزه علمیه آستارا و اندیمشک، گفت: دین به عنوان مهمترین و محوری ترین امور انسان از جایگاه والایی در ارکان مختلف برخوردار است، خدمت به دین خدا یک توفیق استثنایی است.

وی افزود: دین زدایی مهمترین هدف دشمنان است؛ این جریان از پیش تا امروز و در آینده نیز حاضر است؛ به عنوان مثال جریان توده با دین با بیان شبهات و به شکل علمی مقابله می کرد و سعی می کرد که با بیان مباحثی دین و اعتقاد به دین را به چالش بکشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآورشد: امروزه که دین زدایی به مهمترین هدف استعمارگران مبدل شده است، باید چاره ای دیگر اندیشید تا این حریم را به بهترین شکل حفظ کنیم؛ دین زدایی را باید مهمترین هدف آمریکا و اسراییل دانست.

این استاد حوزه با ذکر این مطلب که دشمنان موفق نشده اند که بشر را از دین تهی کنند گفت: تدوین منشور حقوق بشر برای تمام دنیا، ظاهری بسیار زیبایی دارد و می‌گویند می‌خواهیم حقوق بشر حفظ شود، اما هر انسان منصف و عاقلی که این را ببیند، متوجه می‌شود که هدف اصلی آن‌ها از حقوق بشر این است که خدا و در دین حقی وجود ندارد و هرچه هست در همین عالم و با همین تصورات و منشورات است.

وی اظهارکرد: ارزش طلبگی زمانی مشخص می شود که این هدف برای ما مشخص می شود؛ ارزش خدمت به دین و طلبه بودن در این شرایط مشخص می شود؛ زمانی که دشمنان با این هجمه علیه ما حرکت می کنند ما نیز باید بدانیم که دین شناسی یک اصل واجب است.

آیت الله فاضل لنکرانی بیان کرد: باید به جرات گفت که امروزه هیچ امری از دین شناسی، واجب تر نیست؛ یک اصل مهم وجود دارد و آن هم این است که باید خدمتگزار دین مبین اسلام و مکتب اهل‌بیت(ع) باشیم.

رئیس مرکز فقهی ائمه(ع) گفت: کار و وظیفه طلاب را به هیچ عنوان نباید با هیچ شغل دیگری مقایسه کرد؛مبادا کسی بیاید در فضای مجازی با بی‌توجهی بگوید که مهندسی بعد از 4 سال می‌تواند یک سد بسازد، اما یک طلبه بعد از 15 سال چه‌کار می‌تواند بکند.

این استاد حوزه با ذکر این مطلب که طلبه اگر یک روز در حوزه به شکل صحیح درس بخواند، ارزش کار او با همان سدسازی قابل‌مقایسه نیست، اگرچه سدسازی مهم و ارزشمند است، اما درست درس خواندن در حوزه، با هیچ شغلی در دنیا قابل قیاس نیست، و مگر ما می‌توانیم شغل و وظیفه پیامبران را با سایر امور مقایسه کنیم؟

وی با تأکید بر اینکه مطالعه کتب مختلف باید موردتوجه طلاب قرار گیرد، اظهار داشت:در زمان ما کتاب‌های اخلاقی درباره زندگی بزرگان نوشته‌شده است، البته ممکن بوده در برخی کتاب‌ها موارد خلاف واقع هم ذکرشده باشد که باید خودتان متوجه آن‌ها باشید، گاهی ممکن است نقل‌کننده از طرف خودش چیزهایی را اضافه کرده باشد  که طلاب باید در این زمینه دقت داشته باشند.

آیت الله فاضل لنکرانی عنوان کرد: از اساتید خود عاجزانه بخواهید هفته‌ای یک ساعت ارزش کار طلبگی را برای شما بیان کنند، درست است که در زمان ما به خاطر ضرورت‌هایی که در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، وظیفه مضاعفی پیداکرده‌ایم و این نظام برای استمرار، نیاز به فقها، قضات، کارشناسان دینی، مدرسان و مفسران دارد، البته این‌ها سر جای خود، ولی حوزه علمیه در حکومت اسلامی وظیفه شناخت دین خدا و هدایت مردم را دارد.

وی با بیان اینکه فقه به برکت نظام اسلامی دچار تحولات گسترده‌ای شده است، گفت: فقه ما به برکت نظام جمهوری اسلامی تحولات گسترده‌ای داشته و به‌قدری توسعه پیداکرده که اگر امروز مسائل سایر علوم را یک‌طرف و مسائل دین را طرف دیگر قرار دهند، سؤالات پاسخ نداده درباره دین، صدها برابر بیشتر از سؤالاتی است که درباره علوم دیگر است؛ امروز جامعه ما نیازمند حضور جدی طلاب و حوزه در جهت پاسخگویی به نیازهای جامعه و هدایت مردم دارند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تهذیب و تزکیه را از دیگر مسائل مهم برای طلاب دانست و افزود: در این زمان، بیش از گذشته نیاز به تهذیب و تزکیه داریم، تزکیه در قرآن بسیار تأکید شده است، آثار و عوامل تزکیه و موانع آن را موردبررسی قرار دهید، بر روی تزکیه باید کار کنیم چون به انسان هویت می‌دهد، تزکیه از انسان وجود دیگری می‌سازد و حقیقت دیگری برای انسان ایجاد می‌کند و ما باید در مسیر تزکیه و تهذیب قدم برداریم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha